torsdag 9. september 2010

Trinnsamtalene i august/september 2010

Første runde trinnsamtaler på Skeie skole gjøres 31.august, 7.september, 8.september og 14.september. Ledelsens oppsummering etter første runde gjøres 21.september, og den kommenteres deretter på bloggen. Ny runde begynner tirsdag 28.september

For å utvikle oss som et sterkt lærende fellesskap må vi ha noen felles begreper å utvikle oss fra. Derfor starter vi første trinnsamtale med noen begrepsavklaringer knyttet til verdigrunnlaget vårt. Vi skal drøfte oss fram til felles forståelse av
• Hva betyr det å ha et sterkt, bevisst læringsfokus på alt som gjøres i klasserommet
• Hva betyr det å opptre selvstendig innenfor kollektivets mål og rammer
• Hva betyr det å være pedagogisk og metodisk modig, helhjertet og tro på egne valg
• Hva betyr tilbakemeldinger og framovermeldinger for lærerne og for elevene

Vi drøfter forslaget om først å bruke vår lokale læreplan i lesing som utgangspunkt for tilbakemeldinger og framovermeldinger til elevene.
Vi tar dessuten en avklaringsrunde om hvordan trinnene disponerer sine lærer-, assistent- og miljøterapeutressurser mest læringseffektivt.

Til slutt avtales tid for klasseromsobservasjoner

De neste trinnsamtalene tar utgangspunkt i lederens tilbakemelding og framovermelding, klasseromsobservasjon og lærernes egen vurdering av oppfølging etter forrige trinnsamtale. Innholdet skal være konkret og detaljert. Da er vi for alvor i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar